Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

αλκοόλ και γυναίκες (Απολαύστε ανεύθυνα!)


 Λατρεμένε αναγνώστη μου τι κάνεις? Σου ζητώ συγγνώμη για την αστοχία στο χρονοδιάγραμμα που θέτω στον εαυτό μου για νέα άρθρα, αλλά έχω μια πολύ όμορφη μελαχρινή δικαιολογία για την ασυνέπεια μου. Το αλκοόλ και γυναίκες είναι πολύ λίγο για αυτό το ιστολόγιο και ελάχιστο για τους φανατικούς αναγνώστες του, όποτε από αυτή την στιγμή μετονομάζεται σε αλκοόλ, sex και γυναίκες. Όσοι από εσάς έχετε ήδη αρχίσει να ξεκουμπώνετε το παντελόνι σας θα απογοητευτείτε… Θα ασχοληθούμε με τους λογούς για τους οποίους οι γυναίκες πίνουν αλκοόλ, αλλά κυρίως πως αυτό επηρεάζει το σεξ μαζί τους… (κουμπώσου είπαμε..)
Εάν είσαι εδώ για να διαβάσεις μόνο τις spicy καφρίλες, μπορείς να προσπεράσεις τις 4 επόμενες παραγράφους τις έρευνας που με τόσο κόπο κάναμε.


Είναι αλήθεια ότι το αλκοόλ είναι ένα κοινωνικό ελιξίριο και όλο και περισσότερο μέρος του κοινωνικού οικοδομήματος, ενώ το sex το δώρο του Θεού στον άνθρωπο και τρόπος διαφυγής από την πεζή μετριότητα της καθημερινότητας. Το αλκοόλ έχει την ιδιότητα να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση της σεξουαλικής ευεξίας. Δεν είναι όλα όμως σχετικά με την ροή του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό. Είναι επίσης γεγονός ότι οι γυναίκες περιμένουν θετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση αλκοόλ πριν το sex.
Σε πολύ γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι οι γυναίκες καταναλώνουν αλκοόλ γιατί αποβάλλουν έτσι τις όποιες πιθανές ανασφάλειες τους και νιώθουν πιο θελκτικές. Αυτό οφείλεται σε έναν νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει κάποια κέντρα του εγκέφαλου, που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος αυτού, τα όποια επηρεάζουν την ορθολογική αντίληψη των πραγμάτων καθώς και την κρίση τους. (like!)
(Ας μπούμε στο ψητό…) 44 στις 75 γυναίκες δήλωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα στο σύνολό της, ήταν πιο ευχάριστη μετά από κατανάλωση αλκοόλ. Στο ίδιο δείγμα σε ένα μέσο όρο 8 σεξουαλικών επαφών οι 5 από αυτές είχαν γίνει υπό την επήρεια αλκοόλ. 42 από τις 75 δήλωσαν ότι προτιμούν σεξ μετά από ένα ή δυο ποτήρια κρασί (κόκκινο), ενώ 51 στις 75 είπαν ότι προτιμούν το sex μετά από αλκοόλ γιατί τις βοήθησε να χάσουν τις αναστολές τους και να γίνουν ποιο τολμηρές (σε νέες εμπειρίες). 29 στις 75 ανέφεραν ότι ήταν ζαλισμένες την πρώτη (πιθανόν και τελευταία) φορά που βρεθήκαν σεξουαλικά με κάποιον άντρα (ή και γυναίκα). 8 στις 75 δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να κάνουν σεξ σε κατάσταση νηφαλιότητας.
Το απόσταγμα – ερώτημα της παραπάνω έρευνας είναι: Πέρα από κοινωνικό ελιξίριο το αλκοόλ είναι και διεργετικό των σεξουαλικών ενστίκτων μας, ή ο μοντέρνος πολιτισμός μας αναγκάζει να είμαστε φοβικοί απέναντι στο sex και ανασφαλείς με το σώμα μας, λόγο των προτύπων άνδρα – γυναίκας που προβάλλονται, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να απολαύσουμε το sex με ένα άλλο άτομο σε πλήρη συνείδηση?


Σε αυτό το σημείο οφείλω να ευχαριστήσω τα 75 κορίτσια της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών, τα οποία πρόθυμα θέλησαν να συμμετάσχουν στην άδολη έρευνά μας, την οποία κάναμε με αυταπάρνηση και πραγματική αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης (λέμε τώρα). Στην έρευνα αυτή , εκτός των άλλων , συμμετείχε και ο φίλος Στέφανος αγνώστων λοιπόν στοιχείων, γνωστός όμως μπαταχτσής σεξολόγος – κοινωνιολόγος της εθνικής τράπεζας της Ελλάδος.
Αποσαφήνιση.  η ομαδοποίηση των αιδοίων είναι σπαστική. Οπότε όταν βλέπεις μια γυναίκα να τα πίνει σε ένα bar, δεν σημαίνει ότι θέλει να κάνεις check-in στο μ()#ν% της… το πιθανότερο είναι ότι θέλει να περάσει καλά με την παρέα της και στην πραγματικότητα δεν τσεκάρει εσένα αλλά τον τύπο πίσω σου. Οπότε άσε το γεμάτο λαγνεία ύφος του Ινδού υπνωτιστή και ούτε καν να περάσει από το μυαλό σου να πας στην παρέα της με σφηνάκια. Είναι αυτή με άλλες δύο γκόμενες και είσαι …. Εσύ. Τι δεν καταλαβαίνεις? (Plan b mate).
Έχει πολύ πλάκα όταν στο bar σου υπάρχουν γυναίκες που έχουν πιεί λίγο (ευτυχώς) παραπάνω και κατά συνέπεια έχει ανέβει το volume της ομιλίας… 4 σαραντάρες παρέα με κόκκινο κρασί και αναπάντητα ερωτήματα όπως: οι ρυτίδες επηρεάζουν την δυνατότητα στύσης? Οι δικηγόροι λένε πολλά ψέματα? Ο παναθηναϊκός θα πάρει κανένα πρωτάθλημα? Γιατί με εμένα δεν του σηκώνεται ενώ με την Μαρκέλλα του ήταν σαν κοντάρι? Του είπε κάνεις ότι θέλω να μου σπρώχνει το κεφάλι? (you got the point!).
Είναι γαμάτο να είσαι στο κλείσιμο του bar σου και να καθαρίζεις το πόστο σου, μετά από μια βάρδια που έζησες ένα υπέροχο …. Τίποτα και ξαφνικά το ξημέρωμα που πλησιάζει απειλητικά να γεμίζει με νόημα… 2 φίλες εκπάγλου καλλονής, αφού έχουν πει τα πάντα και έχουν πιει επίσης τα πάντα, αποφασίζουν να δείξουν την αγάπη τους η μια στην άλλη με αμοιβαία ανταλλαγή στοματικών υγρών (ναι ναι!) όντας ο τελευταίος των Μοικανών στο μαγαζί, αμέσως άρχισαν όμορφες σκέψεις για πολύ άσχημα πράγματα…. Πριν προλάβω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο υπαινιγμού, μια βιτριολική ατάκα της Δ. μου κόβει τα φτερά… αποφασίζω λοιπόν με βαριά καρδία να κάνω παρέα στον φίλο μου τον Γιαννάκη τον μαύρο περιπατητή συνεχίζοντας το οφθαλμόλουτρο (μόνο…)
Τέλος πάντων… πολλά είναι τα bar time stories που μπορούμε να πούμε όλοι μας για γυναίκες στους χώρους εργασίας μας… ακόμα περισσότερες είναι αυτές που δεν κάνει να τις πούμε … καλυτέρα να παραμείνουν σε ιδιωτικές οινο..πνευματώδεις συζητήσεις…
Με αυτό το άρθρο τελειώνει ένας κύκλος δημοσιεύσεων  οι όποιες είχαν αμιγώς χαβαλεδιάρικη διάθεση, και ανοίγει ένας άλλος προβληματισμού (ελπίζω). Αρχή με τις «διαστροφικές συνήθειες» από τον Άνθιμο Ευθυμιάδη, ένα βαθειά ευαίσθητο κείμενο γεμάτο συναισθήματα για την ζωή γύρω από το bar. Ένα άλλο άρθρο όπου το περίγραμμα του είναι Άγγελος vs world, καθώς επίσης και ένα διασκευασμένο κείμενο βασισμένο στην θεωρεία της AVANT-GARDE. Εύχομαι όλα αυτά να έχουν γίνει εντός του τρέχοντος μηνός, γιατί ποιος έχει όρεξη μετά να γραφεί άρθρα στην παραλία…
Ααααα! Ξέχασα να πω πως οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου συμπτωματική και εάν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτές τότε..
Sorry φιλενάδα την έκατσες…


Το απολαύστε ανεύθυνα δεν αποτελεί προτροπή, αλλά επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου